Hyppää sisältöön

Vertaisohjaajakoulutus

Kuplan vertaisohjaajakoulutus

Vertaisohjaajat ovat kävijöiden vertaisia: kulttuurista kiinnostuneita nuoria aikuisia, joilla on kokemus mielenterveyden haasteesta tai muuten haastavasta elämäntilanteesta. Vertaisohjaajat ohjaavat ja suunnittelevat kulttuuripajalla ryhmiä, joissa voidaan tehdä melkein mitä vain. Vertaisohjaajuus ei vaadi erityistaitoja. Tärkeintä on, että vertaisohjaajaksi pyrkivä on kiinnostunut ryhmänohjauksesta sekä toisten kävijöiden tukemisesta ja kannustamisesta.

Kuplassa koulutetaan vertaisohjaajia kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Katso seuraavan koulutuksen tiedot täältä.

Koulutuksen laajuus on yhteensä 30 tuntia ja se kestää yhden jakson ajan, eli kuusi viikkoa. Koulutuksessa tutkitaan omia vahvuuksia ja arvoja, pohditaan vuorovaikutustaitoja, harjoitellaan ryhmän suunnittelua ja ohjaamista sekä tutustutaan keinoihin, joilla vertaisohjaaja voi ylläpitää omaa hyvinvointiaan. 

Minustako vertaisohjaaja?

Onko sinulla ideoita, joita haluaisit toteuttaa muiden kanssa? Kiinnostaako harjoitella ryhmänohjaamista?

Mukaan voi hakea henkilö, joka on 18–35-vuotias, ja jolla on kokemus mielenterveyshaasteista tai muuten haastavasta elämänvaiheesta. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta ryhmänohjaamisesta – sitä opettelemme yhdessä! Tärkeämpää on kiinnostus ja innostus ohjata ryhmiä muille. Ota yhteyttä niin pohditaan yhdessä olisiko koulutus sinulle sopiva!

Seuraava vertaisohjaajakoulutus järjestetään syksyllä 2022

Milloin:
Koulutus järjestetään 6.10.-14.11.2022. Varsinaisia koulutuspäiviä on viitenä peräkkäisenä torstaina. Koulutuspäivät kestävät viisi tuntia ja niihin sisältyy lounas. Koulutuksen aikana on myös tarjolla kahvia ja teetä.

Koulutuspäivien lisäksi koulutukseen kuuluu oman harjoitusryhmän suunnittelu ja ohjaaminen sekä osallistuminen jaksosuunnitteluun ja vertaistyönohjaukseen. Koulutuksen jälkeen järjestetään valmistujaiset.

Koulutuskertojen aikataulu ja alustavat sisällöt:
To 6.10. klo 10-15 Tutustuminen, kulttuuripajatoiminta ja vertaisohjaajuus
To 13.10. klo 10-15 Itsetuntemus ja omat vahvuudet
To 20.10. klo 10-15 Ryhmän suunnittelu ja ryhmän ohjaus
To 27.10. klo 10-15 Vuorovaikutus, ryhmäviestintä ja haastavat tilanteet
To 3.11. klo 10-15 Oma hyvinvointi ja valmistujaisten suunnittelu
Ke 9.11. klo 10-12 Jaksosuunnittelu
Pe 11.11. klo 10-12 Vertaistyönohjaus
Ma 14.11. klo 13-15:30 Valmistujaiset!

Missä: Kulttuuripaja Kuplan toimitiloissa, Vanhanlinnantie 3.

Koulutukseen otetaan mukaan 6–10 osallistujaa.

Hae mukaan!

Kiinnostaako? Voit hakea mukaan ottamalla yhteyttä Shakaan! Löydät yhteystiedot täältä. Voimme keskustellaan yhdessä ja pohtia, onko sinulle ajankohtaista osallistua alkavaan koulutukseen.