Hyppää sisältöön

Vertaisohjaajakoulutus

Kuplan vertaisohjaajakoulutus

Vertaisohjaajat ovat kävijöiden vertaisia: kulttuurista kiinnostuneita nuoria aikuisia, joilla on kokemus mielenterveyden haasteesta tai muuten haastavasta elämäntilanteesta. Vertaisohjaajat ohjaavat ja suunnittelevat kulttuuripajalla ryhmiä, joissa voidaan tehdä melkein mitä vain. Vertaisohjaajuus ei vaadi erityistaitoja. Tärkeintä on, että vertaisohjaajaksi pyrkivä on kiinnostunut ryhmänohjauksesta sekä toisten kävijöiden tukemisesta ja kannustamisesta.

Kuplassa koulutetaan vertaisohjaajia kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Katso seuraavan koulutuksen tiedot täältä.

Koulutuksen laajuus on yhteensä 30 tuntia ja se kestää yhden jakson ajan, eli kuusi viikkoa. Koulutuksessa tutkitaan omia vahvuuksia ja arvoja, pohditaan vuorovaikutustaitoja, harjoitellaan ryhmän suunnittelua ja ohjaamista sekä tutustutaan keinoihin, joilla vertaisohjaaja voi ylläpitää omaa hyvinvointiaan. 

Minustako vertaisohjaaja?

Onko sinulla ideoita, joita haluaisit toteuttaa muiden kanssa? Kiinnostaako harjoitella ryhmänohjaamista?

Mukaan voi hakea henkilö, joka on 18–35-vuotias, ja jolla on kokemus mielenterveyshaasteista tai muuten haastavasta elämänvaiheesta. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta ryhmänohjaamisesta – sitä opettelemme yhdessä! Tärkeämpää on kiinnostus ja innostus ohjata ryhmiä muille. Ota yhteyttä niin pohditaan yhdessä olisiko koulutus sinulle sopiva!

Seuraava vertaisohjaajakoulutus järjestetään keväällä 2024

Milloin:
Koulutus järjestetään keväällä 9.4.–14.5.2024. Varsinaisia koulutuspäiviä on kerran viikossa viitenä peräkkäisenä tiistaina klo 10–15. Koulutuspäiviin sisältyy lounas. Koulutuksen aikana on myös tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Koulutuspäivien lisäksi koulutukseen kuuluu oman harjoitusryhmän suunnittelu ja ohjaaminen yhdessä parin tai pienryhmän kanssa, sekä yhteen toisen parin tai pienryhmä ohjaamaan ryhmään osallistuminen. Koulutuksen päätteeksi järjestetään valmistujaiset.

Koulutuskertojen alustavat sisällöt:
9.4. Tutustuminen, kulttuuripajatoiminta ja vertaisohjaajuus
16.4. Itsetuntemus ja omat vahvuudet
23.4. Ryhmän suunnittelu ja ryhmän ohjaus
30.4. Vuorovaikutus, ryhmäviestintä ja haastavat tilanteet
7.5. Oma hyvinvointi ja valmistujaisten suunnittelu
14.5. Valmistujaiset klo 13–15 🥳 (Valmistujaisten valmistelu 10.30–12)

Missä: Kulttuuripaja Kuplan toimitiloissa, Marjaniementie 74, Helsinki (Itäkeskus)

Koulutukseen otetaan mukaan 6–10 osallistujaa.

Hae mukaan!

Kiinnostaako? Voit hakea mukaan ottamalla yhteyttä Roopeen! Löydät yhteystiedot täältä. Voimme keskustellaan yhdessä ja pohtia, olisiko sinulle ajankohtaista osallistua alkavaan koulutukseen.