Hyppää sisältöön

Vertaisohjaajakoulutus

Kuplan vertaisohjaajakoulutus

Vertaisohjaajat ovat kävijöiden vertaisia: kulttuurista kiinnostuneita nuoria aikuisia, joilla on kokemus mielenterveyden haasteesta tai muuten haastavasta elämäntilanteesta. Vertaisohjaajat ohjaavat ja suunnittelevat kulttuuripajalla ryhmiä, joissa voidaan tehdä melkein mitä vain. Vertaisohjaajuus ei vaadi erityistaitoja. Tärkeintä on, että vertaisohjaajaksi pyrkivä on kiinnostunut ryhmänohjauksesta sekä toisten kävijöiden tukemisesta ja kannustamisesta.

Kuplassa koulutetaan vertaisohjaajia kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Katso seuraavan koulutuksen tiedot täältä.

Koulutuksen laajuus on yhteensä 35 tuntia ja se kestää yhden jakson ajan, eli kuusi viikkoa. Koulutuksessa tutkitaan omia vahvuuksia ja arvoja, pohditaan vuorovaikutustaitoja, harjoitellaan ryhmän suunnittelua ja ohjaamista sekä tutustutaan keinoihin, joilla vertaisohjaaja voi ylläpitää omaa hyvinvointiaan. 

Minustako vertaisohjaaja?

Onko sinulla ideoita, joita haluaisit toteuttaa muiden kanssa? Kiinnostaako harjoitella ryhmänohjaamista?

Mukaan voi hakea henkilö, joka on 18–35-vuotias, ja jolla on kokemus mielenterveyshaasteista tai muuten haastavasta elämänvaiheesta. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta ryhmänohjaamisesta – sitä opettelemme yhdessä! Tärkeämpää on kiinnostus ja innostus ohjata ryhmiä muille. Ota yhteyttä niin pohditaan yhdessä olisiko koulutus sinulle sopiva!

Seuraava vertaisohjaajakoulutus järjestetään syksyllä 2022

Milloin: Syksyllä 2022. Tarkemmasta ajankohdasta kerrotaan lähempänä.
Missä: Kulttuuripaja Kuplan toimitiloissa, Vanhanlinnantie 3.

Koulutukseen otetaan mukaan 6–10 osallistujaa.

Hae mukaan!

Kiinnostaako? Kun syksyn koulutuksen ajankohta on tiedossa, voit hakea mukaan ottamalla yhteyttä Shakaan! Löydät yhteystiedot täältä. Voimme keskustellaan yhdessä voimavaroistasi ja pohtia, onko sinulle ajankohtaista osallistua alkavaan koulutukseen.